FAQ - Veel gestelde vragen

A: De kassa is open:
maandag 07.40 tot 16.30 uur
dinsdag t/m vrijdag 07.40 tot 22.30 uur
zaterdag 11.30 tot 16.00 uur
zondag 09.00 tot 16.00 uur
A: de schaatsverhuur is altijd open tijden publieksuren behalve het late avonduur van 22.00-23.00 uur

maandag 08.20 tot 16.30 uur
dinsdag en donderdag 08.20 tot 16.30 uur en 19.30-21.30 uur
woensdag en vrijdag 08.20 tot 17.00 en 19.30-21.30 uur
zaterdag 12.00 tot 16.00 uur
zondag 09.30 tot 16.00 uur

schaatsen zijn er vanaf maat 27 tot en met maat 50
kunstschaatsen vanaf 26
dubbele ijzers maat 24-28
A: Als je iets verloren of vergeten hebt op de ijsbaan, dan kun je het beste zo snel mogelijk langs komen om in de bak met de verloren/gevonden voorwerpen te kijken. Wat komt in de bak met gevonden voorwerpen? Kleding, handschoenen, schaatsbeschermers. Gevonden kostbare voorwerpen, zoals klapschaatsen, portemonnees, mobiele telefoons of sierraden worden bij de kassa bewaard. Bel - alleen voor meer kostbare voorwerpen - met 023-5254000.
A: Indien je een 10-rittenkaart of een abonnement koopt, dan wordt dit op een elektronische toegangspas gezet. Met deze pas kun je door de tourniquets. Dit betekent dat je niet in de rij voor de kassa behoeft te wachten. Als je voor het eerst een toegangspas of abonnement online koopt, dan moet je de pas ophalen bij de kassa. Deze pas blijft bruikbaar voor volgende 10-rittenkaarten en/of abonnementen. Een pas kost (exclusief de kosten voor de tienrittenkaarten of abonnement) € 6,-
A: Een toegangspas kost € 6,00. Na aanschaf blijft de pas jouw eigendom.
A: Indien je jouw toegangspas kwijt ben geraakt, kun je bij de kassa voor € 6,00 een duplicaatpas laten aanmaken. Op de duplicaatpas worden de producten die op de verloren pas stonden bijgeschreven. Mocht je jouw oude kaart terugvinden dan kunt je die bewaren voor het geval je de nieuwe pas kwijtraakt: dan hoef je geen nieuwe te kopen. Aangezien de producten overgeschreven zijn op de nieuwe pas is de oude pas niet meer bruikbaar.
A: De kassamedewerker kunnen voor je opvragen hoeveel ‘ritten’ er nog op jouw pas staan.
A: Kom naar de kassa met de betreffende passen. De kassamedewerkers lossen het probleem voor je op en plaatsen de juiste producten (abonnementen en/of 10-rittenkaarten) op de toegangspas.
A: Ja, dat is mogelijk. Je kunt bijvoorbeeld een 10-rittenkaart en een abonnement op één pas zetten. De producten dienen wel op dezelfde leeftijdscategorie betrekking te hebben. De kaartlezer bij de ingang zal eerst controleren of je een seizoenabonnement hebt. Een rit wordt pas van een 10-rittenkaart wordt pas afgeschreven, als kort na de eerst toegang de pas opnieuw wordt gebruikt. Dit is handig als je met een familielid, kennis of vriend naar de ijsbaan komt.
A: Een abonnement is persoonsgebonden, een 10-rittenkaart niet. Een toegangspas met een abonnement is dus persoongebonden.
A: Dit is geen probleem. Bij de kassa van de IJsbaan kun je de fout laten corrigeren. Eventueel te veel betaalde kosten worden geretourneerd.
A: Jeugd en volwassenen hebben andere passen nodig aangezien er verschillen prijzen gelden voor deze leeftijdscategorieën. Een aangeschafte pas blijft geldig. Je kunt wel een pas waarop bijvoorbeeld in eerste instantie tienrittenkaarten voor de jeugd stonden, gebruiken om er tienrittenkaarten voor volwassenen op te zetten.
A: Je kunt per e-mail contact opnemen met de kassa: kassa@ijsbaanhaarlem.nl. Vermeld de volgende gegevens in de e-mail: voornaam, achternaam, geboortedatum, adres en pasnummer. Telefonisch kan ook (binnen de openingstijden van de kassa): 023 525 4000.
A: Druk op de button “wachtwoord vergeten” en vul vervolgens uw e-mailadres is. U ontvangt vervolgens een e-mail met informatie over het aanmaken van een nieuw wachtwoord.
A: Surf naar het tabblad ‘online tickets’ op de website (www.ijsbaanhaarlem.nl/tickets). In de eerste plaats dien je een webaccount aan te maken. Bij het aanmaken van webaccount moet je dezelfde gegevens invullen als voor de toegangspas. Druk dan op de button webaccount "aanmaken" . De producten die je aanschaft worden automatisch bijgeschreven op jouw toegangspas. Je hoeft - als je al een toegangspas hebt - niet meer langs de kassa, en kunt direct via de tourniquets de IJsbaan Haarlem op.
A: Ik heb bij de online aanschaf van een 10-rittenkaart, of een abonnement via iDeal betaald, maar geen e-mailbevestiging ontvangen. Deze bevestiging heb je nodig om bij de kassa de toegangspas (met de tienrittenkaart en/of abonnement) op te halen. Dit geldt vanzelfsprekend alleen voor bezoekers die nog niet in bezit zijn van een toegangspas.

Soms belandt de e-mailbevestiging in jouw SPAM-box. Controleer jouw SPAM-box. Ook kan het zijn dat je de betaalmodule van de bank te snel gesloten hebt. Hierdoor kon er geen bevestiging vestuurd worden van de aankoop. In dat geval kun je een kopie van het betreffende bankafschrift meenemen naar de kassa. De kassa kan dan je abonnement of 10-rittenkaart met behulp van je geboortedatum opzoeken en de /het aangeschafte product(en), inclusief toegangspas aan je overhandigen.
 
A: De toegangspas dien je op te halen bij de kassa. Neem de bevestigingsmail van de aankoop mee. Als je al een toegangspas hebt dan worden de producten automatisch bijgeschreven op de bestaande pas. Je hoeft dan ook niet meer langs te gaan bij de kassa.
A: Schaatsen is niet een gevaarlijke sport, maar vallen kan altijd. Hoe verklein je het risico op blessures? Er zijn een paar eenvoudige maatregelen die je kan (eigenlijk: moet) nemen.

1. Schaats niet met blote handen, maar draag handschoenen (verplicht). Draag bij voorkeur snijvast handschoenen.
2. Draag een helm. Geen helm (fiets- en schaatshelm)? Zet dan ten minste een muts op. Schaats niet blootshoofd. 
3. Bescherm je enkels. Draag sokken of - bij voorkeur - snijvaste enkelbeschermers.
4. Sta niet stil in de bocht. Als een schaatser in de bocht valt, dan glijdt hij over het ijs naar de buitenzijde. Dan wil je daar niet staan.
5. Geef snelle rijders de ruimte langs de binnenkant van de baan.
6. Als je een schaatser tegen je roept: "hogerop", ga dan een stukje naar rechts, zodat de snellere rijders je kan passeren (aan de binnenzijde)
7. Waarschuw als je een valpartij ziet, of als je zelf valt (roep).
7. Hou rekening met elkaar. Hou rekening met snellere of langzamere schaatsers of met speelse jeugd. Denk vooruit en anticipeer... net als in het verkeer.

De IJsbaan Haarlem heeft een folder met een overzicht van alle maatregelen die je zelf kunt nemen om je te beschermen bij een val en of schaatsen veiliger te maken. Deze folder is verkrijgbaar bij de ijsbaan, maar kun je ook downloaden als pdf. Klik hier om naar de pagina met info over beschermingsmaterialen te gaan